De Doedag  is weer achter de rug.

Was het zaterdags tijdens het opbouwen nog erg warm; tijdens de Doedag was het dat ook maar toen waaide er een heerlijke verkoelende wind! Het waaide zelfs zo hard, dat in aller ijl nog enkele tenten van stevige haringen voorzien moesten worden!

Het was dit jaar iets minder druk dan voorgaande jaren, maar het was er zeker niet minder gezellig om.

Nadat iedereen zich had geïnstalleerd, een heerlijk kopje koffie/thee met appeltaart had genuttigd en de eerste gezellige praatjes weer waren gemaakt kondigde onze voorzitter aan dat het tijd was voor het teamspel. Dit jaar had de activiteitencommissie een nieuw spelletje bedacht: stap op je mat, dat wil zeggen samen met je schnauzer op een matje staan, het matje achter je naar voren halen en daar weer op gaan staan, samen met je schnauzer, dat zo herhalen tot de streep en dan nog weer terug naar de start. Dat samen met je schnauzer werd hier en daar niet echt goed nageleefd, maar ach het was warm en onze voorzitter versoepelde de regels enigszins. Wanneer iemand maar met één voet op het matje stond, greep hij natuurlijk wel in. Er waren 6 teams en iedere keer streden 2 teams tegen elkaar. Winnen is natuurlijk wel leuk, maar dat betekent dat je meerdere keren “aan de bak”  moet. Dus verliezen vonden sommigen in dit geval helemaal niet zo erg.   Ina Westerhuis was echt voor iedereen te sterk en zij bezorgde haar team uiteindelijk de overwinning. De prijs: een grote worst voor de schnauzers gesponsord door Biofood!

   

 

 

 

 

Op naar de individuele spelletjes. Dat waren er maar liefst 7. Natuurlijk de jumpinglane, de bolderkar, het behendigheidsparcours en zaklopen met zoek brokjes.
Nieuw was, heel toepasselijk nu het WK volop bezig is, goaltje: al slalommend de bal in het doel schieten en dan zo snel mogelijk naar de finish. En waterbak: de schnauzer moet een balletje uit het water pakken, voor sommige schnauzers erg makkelijk en voor sommige ook erg moeilijk of beter gezegd niet te doen. Misschien zit dit spelletje er volgend jaar weer bij, dus oefenen kan geen kwaad. Als 7e spelletje had de activiteitencommissie bedacht pak geen (tennis)bal. Ook voor sommige schnauzers een makkie maar voor sommige andere….

Ondanks het toch wel warme weer werden alle spelletjes door de meeste deelnemers tweemaal gedaan!
Toen alle formulieren waren ingeleverd, kwam de jury voor een verrassing te staan: de beste schnauzer van de dag wint immers de hoofdprijs, maar wat was nu het geval: dat was helemaal geen schnauzer maar het kooikerhondje Hinke van Lianne Rotensen. Wat nu te doen? Besloten werd om Lianne met Hinke winnaar van de Doedag te maken en Tess Riethorst met Tess van Chrisail (eigenaren Floor en Peter Lakeman) schnauzer-winnaar. Tweede werd Marleen Janssen met Farah van Chrisail en derde Daisy Roeland met Jazzy. Allen kregen zij een fraaie beker en een grote zak voer, gesponsord door Biofood.

De vereniging had de Nederlands kampioen weten te strikken voor een demonstratie Hoopers. Mandy van Gelder is dat met haar hond Chez-Nous in september vorig jaar geworden. Ondanks de warmte deed Chez-Nous het erg goed. Het was erg leuk om te zien met hoeveel energie en enthousiasme Chez-Nous alle opdrachten van Mandy uitvoerde. Hoopers lijkt makkelijk maar dat is het beslist niet. Het is wel heel goed te doen voor jonge en wat oudere honden.
Mandy liet een aantal vrijwilligers nog een paar commando’s oefenen en sommige schnauzers begonnen het al aardig te snappen.

Intussen was het team van keurslager Tim de Gier uit Nijkerk druk bezig met het voorbereiden van de bbq. Nog even en we konden gaan genieten van de overheerlijke hamburgers, satéstokjes, speklapjes, salades etc. en natuurlijk voor de vegetariërs kleurrijke groente- en fruitstokjes. Ook had het team eigengemaakte groenteburgers voor hen op de bbq.

Tijd om met de verloting te beginnen dus. Elk lot geeft al recht op een tasje met daarin iets lekkers voor de schnauzer, gesponsord door Biofood en nog een paar leuke kleine prijsjes. Altijd prijs dus! Ook waren er weer vele leuke prijzen, waaronder een XXL-airfryer.

De hoofdprijs, een Ipad mini, was ook dit jaar weer geschonken door Administratiekantoor P. Lakeman en werd gewonnen door één van onze trouwe deelnemers: Eva Geradts! Naar verluidt had zij nog geen tablet dus kwam deze Ipad goed van pas! Heel veel plezier ermee!

Rond 17 uur vertrokken de laatste deelnemers en kon begonnen worden met het afbouwen en opruimen.
Vele handen maken het werk licht! Dat bleek ook nu weer. Al met al was rond 19 uur “de wei schoon” en konden de paarden er weer in.

We kunnen weer terugkijken op een hele geslaagde en gezellige dag.

Het bestuur en de activiteitencommissie bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid, hun enthousiasme en gezelligheid!
Ook alle vrijwilligers ontzettend bedankt! Zonder hen kunnen wij deze dag niet zo organiseren zoals wij dan nu doen. Ook Biofood Diervoeding heel erg bedankt voor de ook dit jaar weer zeer royale sponsoring!


Voor meer foto’s van deze dag,
klikt u op de afbeelding van de Schnauzer fotograaf.

 

En natuurlijk is er in 2019 weer een Doedag, dus noteert u alvast in uw agenda :
Zondag 23 juni 2019: Doedag VSFL!

Graag tot ziens!

Het bestuur en de activiteitencommissieDoedag 2019
Doedag 2017
Doedag 2016  Film 1 en Fotohokje

Doedag 2015
Doedag 2014

Please follow and like us:
error