Zondag 7 oktober jl. was het tijd voor onze eerste puzzeltocht.

Waren de weersvoorspellingen nog ietwat somber – de minste dag van de week -, het tegendeel bleek waar: het was een zonovergoten dag. Niet te koud en niet te warm, kortom perfect weer voor een wandeling met makkelijke en moeilijke vragen. Anneke van Doornik had met haar middenslagen Nessa en Cato ‘s morgens de route uitgezet. Bij dezen nogmaals hartelijk dank hiervoor Anneke! Het waaide behoorlijk waardoor helaas aan het begin van de route een aantal pijlen en vraag 2 waren “verdwenen”. Een extra hindernis dus die gelukkig geen problemen opleverde.

Onze voorzitter probeerde de “bezemwagengroep” nog op een dwaalspoor te brengen. Gelukkig hadden zij hem door en kon iedereen de weg naar restaurant Fly Inn vinden.

 

 

In totaal waren er 15 vragen. Veel deelnemers hadden er 11 daarvan goed, mede dankzij Google.
De winnares Mini de Jong had er 12 goed. Zij won de hoofdprijs: een prachtige schnauzer klok.

Daisy Roeland werd 2e en Stijn de Looff 3e. Ook zij kregen leuke prijzen. Nogmaals allemaal van harte gefeliciteerd!

Vraag 10 bleek de lastigste en luidde als volgt:
De Schnauzer behoort tot Rasgroep 2. Welk ras hoort daar niet bij?
a. Zwarte Russische Terriër
b. Hollandse Smoushond
c. Bull Mastiff
d. Airedaleterriër

Er werd stevig gediscussieerd en uiteindelijk dacht ongeveer de helft dat de Bull Mastiff er niet bij hoorde. Fout dus: het goede antwoord is de Airedaleterriër.

Het was ontzettend leuk om te zien dat een puzzeltocht toch iets toevoegt. De deelnemers waren erg enthousiast en het samen zoeken naar de juiste weg en de juiste antwoorden schepte een band. Uit de vele positieve reacties kunnen we opmaken dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.

Het Bestuur en de Activiteitencommssie.
Najaarswandeling 2017 Geestmerambacht
Najaarswandeling 2016 Hilversum

 

 

 

 

Please follow and like us:
error