GEZELLIG HONDENWEER

Zondagochtend 2 oktober. Femke in een stralend zonnetje uitgelaten; een prima dag voor onze najaarswandeling leek het.
De laatste voorbereidingen: even de lijst printen: 70 deelnemers met meer dan 50 schnauzers: een recordaantal! Op de lijst zie ik ook namen staan van nieuwe leden. Wat leuk denk ik; nu maar hopen dat zij het ook leuk vinden vandaag. Dan de benodigde verenigingsmuntjes, met liefde en passie “home made” door onze secretaris en zijn vrouw, tellen voor het drankje na afloop en de vlag van Denkadog onze sponsor klaarleggen. Een laatste kam door de baard van Femke, haar poten nog even mooi maken en haar paarse band om. Op het moment dat ik die pak, weet ze het al: dat wordt een hele leuke dag! Voor mij is het vooral erg gemakkelijk want je denkt dat je je eigen schnauzer wel herkent, maar als er zoveel van dezelfde rondrennen…. dan is de paarse band toch erg handig!
Dan met goede zin op naar Hilversum. Tomtom zetten niet nodig. Het is een prachtig losloopgebied waar we zeker wel een paar keer per jaar naar toe gaan. Femke in haar tuigje op de achterbank want haar normale plaats achterin is ingenomen door heel veel tasjes met lekkers voor de schnauzers, gesponsord door Denkadog!
In de auto het ene appje na het andere: “We zijn al vertrokken vanuit Blokker. Hebben al heel veel regen gehad maar nu schijnt de zon. Die nemen we mee!” en “Hier in Stellendam schijnt de zon volop, ook wij nemen hem mee.” Nou dat moet toch wel goed komen met het weer vanmiddag want ook wij zijn met een blauwe lucht en volop zon uit Voorthuizen vertrokken. Toch maar even de buienradar checken. Plaats Hilversum: om 12.30 een hele stevige bui en om 13.30 uur nog eentje. Ach, tussen de buien door is het droog, meestal valt er meer regen daar dan hier de meeste regen valt er sowieso naast!

wandeling3Kwart voor 12 bij het restaurant aangekomen wacht ons een aangename verrassing: een groot deel van het terras is overdekt en helemaal gereserveerd voor onze vereniging. Ook Freek, de eigenaar van restaurant Fly Inn, heeft kennelijk de buienradar geraadpleegd. Prima service en bovendien staat het heel gezellig. De tasjes waren nog niet eens allemaal uit de auto en het spandoek was nog niet opgehangen of daar had je de eerste deelnemers al! Snel deelde onze voorzitter de muntjes voor de koffie en appeltaart uit, natuurlijk met een tasje met lekkers voor de schnauzers! Alles onder controle dus. Zelf tussendoor ook maar een heerlijk kopje koffie genomen.
Tegen 13.00 uur gingen de meeste deelnemers het Denkadog tasje naar de auto brengen om terug te komen met een regenjas en/of paraplu. Ja, schnauzermensen zijn eigenlijk net als de schnauzers zelf: echte bikkels! Weer of geen weer; ze gaan naar buiten!
Om 13.00 uur was het droog en onder leiding van onze gids Anneke, die het gebied op haar duimpje kent, vergezeld van haar Nessa gingen we van start. De groep was groot dus af en toe en werd er even gestopt zodat iedereen weer aan kon sluiten.
wandeling8Rond half twee begon het te regenen. Helaas dacht ik, dit keer heeft buienradar toch gelijk. Even overleg met Anneke: maar zoveel mogelijk over de heide – over smalle paadjes in het bos is niet handig met paraplu en bovendien word je daar nog veel natter van – en de wandeling maar ietsjes inkorten. De schnauzers hadden ondanks de regen dolle pret en ook wij kletsten gezellig onder de paraplu met elkaar!
Zo tegen 14.30 uur bereikten we het restaurant weer. Tijd om de muntjes uit te delen voor nog een heerlijk drankje. Opvallend genoeg zag ik heel veel warme chocomel met slagroom op de tafels staan. Vorig jaar was dat wel anders; toen zaten we met z’n allen in een heerlijk zonnetje op het terras. Wat is het weer in Nederland toch onvoorspelbaar!
Tegen 15.30 uur schudden we de laatste mensen de hand met een welgemeend : Tot ziens!
Uit de vele complimentjes die we in ontvangst mochten nemen mogen we wel concluderen dat iedereen het weer erg naar z’n zin heeft gehad en dat het ondanks het hondenweer weer erg gezellig was. Gezellig hondenweer dus!wandeling16
In 2017 hebben we alweer leuke wandelingen gepland en voor 2018 heeft de activiteitencommissie al een leuke tip gekregen van één van onze leden! Kortom: blijf onze website bezoeken voor actuele informatie en wie weet tot ziens tijdens onze eerstvolgende wandeling, de Nieuwjaarswandeling op 8 januari 2017!