Het was een hele zonnige zaterdag, de laatste van oktober. Beter hadden we het niet kunnen treffen. Alles stond klaar, maar Huize Riethorst, waar de trimworkshop gehouden werd, was voor de meeste deelnemers niet gemakkelijk te bereiken. Op de snelwegen was het weer eens een puinhoop en de weg die naar het huis van onze voorzitter leidde leek te zijn afgesloten. Leek, want men was vergeten voor het weekend de borden aan de kant te zetten.20151031-6-Trimworkshop

In totaal zouden er 8 schnauzers getrimd moeten worden; een hele klus. Geen tijd te verliezen dus. Maar natuurlijk eerst koffie met appeltaart en slagroom.

Inmiddels waren Carin en Kasia gearriveerd. Deze 2 vakkundige trimsters leidden de baasjes met hun schnauzers naar de trimtafels en al snel vlogen de haren, voornamelijk zwarte, in het rond.

De dames lieten de deelnemers natuurlijk wel zelf plukken en gaven nuttige tips en adviezen. Zodoende kwamen er al snel weer echte schnauzers onder de pakken haar vandaan.

20151031-3-TrimworkshopOnze secretaris René Molenkamp had de barre tocht vanuit Winkel inmiddels ook volbracht. Zijn extra handen waren hard nodig. Op hem wachtte namelijk een ries. René was blij verrast toen hij deze ries zag: hij had hem namelijk zelf gefokt. Extra reden om er vol tegen aan te gaan en er, samen met de bazin natuurlijk, een keurig gesoigneerde schnauzer van te maken. Een hele klus maar uiteindelijk prima gelukt!

Rond een uur of 11 hadden ook de laatste deelnemers de Lange Zuiderweg eindelijk weten te bereiken en gingen heerlijk in het zonnetje zitten en genieten van de koffie met appeltaart.

20151031-7-TrimworkshopVan al dat gepluk en geconcentreerd luisteren en kijken hadden de deelnemers trek gekregen . Een uitstekend verzorgde lunch wachtte op hen en iedereen liet het zich goed smaken. Een heerlijk zonnetje erbij: lekker genieten!

Het moeilijkste van het trimmen van onze schnauzer zijn natuurlijk de kop en de poten. Als die goed zijn gedaan, dan is het pas een echte schnauzer. Het is niet makkelijk om dat in één dag onder de knie te krijgen. Daarom kregen de deelnemers hierbij alle hulp van Carin, Kasia en René.

20151031-5-TrimworkshopAls eerste ging de peper en zout middenslag keurig getrimd huiswaarts met haar bazin. Daarna volgden een paar dwergen en een zwarte middenslag. Allemaal weer strak in het pak.

Een peper en zout dwergschnauzer was angstig op de trimtafel. Het bleek dat hij vooral bang was van de schaar. De tondeuse vond hij gek genoeg helemaal niet zo eng. Kasia heeft er toch, met heel veel geduld en enige hulp van onze voorzitter, weer een mooie schnauzer van weten te maken.

Rond 17.00 uur vertrokken de laatste deelnemers. Tijd om op te ruimen en daarna de dag af te sluiten met een welverdiend drankje.

Het was een leerzame en gezellige dag, zeker weer voor herhaling vatbaar!

De activiteitencommissie.

20151031-2-Trimworkshop

Please follow and like us:
error