Zondag 23 juni jl. stond onze Doedag op het programma.

Het was een stralende zonovergoten dag. Daar hadden we zaterdags tijdens het opbouwen al rekening mee gehouden: alle tenten werden opgezet en voor de schnauzers zwembadjes opgeblazen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. We twijfelden nog even of het met dit weer wel zin had om de trampoline op te zetten en besloten dat toch te doen. Gelukkig maar want ook die werd veelvuldig gebruikt!

We hadden een nieuw spel bedacht ter vervanging van het teamspel: alle schnauzers van dezelfde variëteit moesten met hun baasjes een parcoursje afleggen en laten zien dat ze konden gehoorzamen. Voor sommige was “af” toch nog een onbekend commando, maar hun baasjes wisten daar wel raad mee: gewoon een beetje meehelpen. Uiteindelijk was Bram Magielsen met zijn zwarte middenslag schnauzer Vita de snelste van allemaal! De prijs: een enorme pluche schnauzer en een mooie jachtriem. Deze laatste geschonken Christa Roskam, onze standhouder die dag. Veel mensen hebben een bezoekje gebracht bij haar kleurrijke stand Colourfull Dogs!

De individuele spelletjes werden waar het kon aangepast aan de zomerse temperatuur. Zo mocht iedereen bij het zaklopen gebruik maken van de 50+ zak.

Familie De Bruijn met hun dwergschnauzer Otis werd derde, Bram Magielsen met zijn zwarte middenslag schnauzer Vita tweede en Rob Smit met zijn zwarte dwergschnauzer Bodhi de winnaar! Allemaal nog van harte gefeliciteerd!

Familie De Bruijn met Otis

Bram Magielsen met Vita

Rob Smit met Bodhi

 

 

 

 

 

 

 

Daarna was het tijd voor de demonstratie. Dit jaar hadden we Ingrid Maassen bereid gevonden om het één en ander te vertellen over Detectie. Ingrid had ook 2 honden meegebracht om het te demonstreren. Iedereen was erg geïnteresseerd en luisterde aandachtig naar het enthousiaste verhaal van Ingrid. Ook de demo met de beagle en haar herder Kerr was erg leuk.

Dit jaar hadden we nog een leuke toevoeging op ons programma, namelijk een fotoshoot met je schnauzer. Linda Westland-Seves is een professionele hondenfotograaf en had haar mobiele studio meegenomen. Het was erg warm, maar Linda wilde persé top kwaliteit foto’s en wachtte geduldig wanneer een schnauzer niet van plan was om meteen netjes stil voor haar camera te gaan zitten! Linda, nogmaals super bedankt voor alle tijd en moeite die je hebt besteed op de dag zelf en aan het bewerken van de foto’s!

Meer sfeerfoto’s die zijn gemaakt door
Linda van Linda Photo Art te Wageningen
Klik op de Schnauzer met camera.

Na de demonstratie vond de verloting plaats. Zoals elk jaar waren er weer mooie prijzen en een aantal daarvan geschonken door Administratiekantoor Peter Lakeman. Christa Roskam schonk ook nog een paar fraaie jachtriemen.

In de tussentijd was het team van keurslager Tim de Gier druk bezig met de voorbereidingen van de bbq. Ook dit jaar was die weer van topkwaliteit!

Dankzij onze royale sponsor Biofood konden we iedereen iets lekkers voor hun schnauzer(s) meegeven! Ook Biofood nogmaals hartelijk dank daarvoor.

      

Alle medewerkers en vrijwilligers ontzettend bedankt voor jullie inzet en de deelnemers voor  hun aanwezigheid en gezelligheid. Sommigen hielpen spontaan mee met opruimen waardoor het weiland in een mum van tijd weer leeg was en de pony’s weer naar buiten konden! Ook jullie ontzettend bedankt.

Het bestuur en de activiteitencommissie.


Doe dagen uit de oude doos.

Doedag 2018
Doedag 2017
Doedag 2016  Film 1 en Fotohokje
Doedag 2015
Doedag 2014

 

Please follow and like us:
error