TRIMWORKSHOP 11 MAART 2017 VSFL

Door Meino & Hilde Jongma met Phyne (zwart/zilver dwerg)

Visten wij vorig jaar net achter het net door de overweldigende belangstelling, mochten we ons dit jaar verheugen op deelname.

Zaterdagochtend vroeg op, snel inpakken en dan wegwezen om zo rond negen uur te arriveren bij de ons welbekende gastvrije Schnauzerlocatie in Zeumeren.

Er was ruimte voor 5 honden en er liep een mix van één ries en een stuk of drie middenslagen en een bescheiden kudde dwergjes rond. Uit ons midden hadden de drie trim coaches Jan, Mien en Karin de leiding en na een rondje koffie gingen we aan de slag. Wij moeten bekennen, dat valt nog niet mee. Hoe handig en snel het ook wordt voorgedaan, het nadoen kost veel oefening en training.  Hoe knip je de wenkbrauwen en niet zo zeer hoe je ze knipt, maar meer…..hoe volg je de ideale lijn op zo’n koppie dat nooit stilstaat. Evenzo voor de baard- en borst/buik haren.  De volgende tafel ging over ontwollen en wanneer je denkt dat je geen haar meer van jouw beestje krijgt …..vergeet het maar….de trimcoach haalt er zo nog een flinke lading vanaf. En zo ontstaat er toch een acceptabele coup gedurende de ochtend. Opeens heb je de slag te pakken en ben je voor je het weet keurig aan het plukken en voel je je trots wanneer één van de meesters je een compliment geeft.

                                                   

 

Na een uur of vier gefrunnik aan haar lijf, was onze Phyne er dan ook helemaal klaar mee en doet een wandelrondje Zeumerse Gat een wonder om dit te doen vergeten.

Heel opmerkelijk is vooral dat met het verstrijken van de dag er hele andere honden onder hun dikke vacht verschenen.  Eén van de peper/zout dwergen spande de kroon!  Zij kwam ’s ochtends binnen met een vacht waardoor zij net zo breed leek als dat ze lang was en die aan het eind van de workshop wegliep in een supermooie strakke en slanke Schnauzer coup.

Wij kunnen zo’n leerdagje aan een ieder aanbevelen. Door de gemoedelijke sfeer en de leergierigheid van de leden mogen we dit bestempelen als een succes en ik  zou iedereen willen adviseren: DOEN!!!!!

Dank aan de trimcoaches voor hun geduld en Fam Riethorst voor de gastvrijheid.

 

Please follow and like us:
error