OP ZONDAG 2 SEPTEMBER HOUDEN WE ONZE JUBILEUMDAG ÉN PUPPY- EN JONGE HONDENDAG !!!!!!!!!!!!!

 

Ook het programma voor deze dag is rond.

We zijn ontzettend blij dat een aantal enthousiaste en deskundige medewerkers van onze Jubileumdag zich bereid hebben verklaard om ook aan onze Puppy- en Jonge Hondendag mee te werken: Karin Wijss en Cecile Tulleken begeleiden Dog dance. Andrea, Judith en Petra van KC West Friesland zullen ook weer aanwezig zijn om Hoopers te begeleiden en ons bestuurslid Betty Venema zal u alles vertellen over Rally-O en samen met u en uw schnauzer een parcoursje lopen.

Samen met Annemieke Heijne kunt u puzzelen met uw schnauzer. Annemieke heeft een Honden Speel-O-theek in Heemskerk en zegt het volgende over puzzelen: Puzzelen is leuk om samen te doen. Daarnaast is het ook een leuke manier om de dagelijkse maaltijd aan te bieden. Puzzelen is een mentale uitdaging waar honden geestelijk moe van worden, ideaal voor een jonge hond die vaak meer wil lopen dan ze mogen. 15 minuitjes puzzelen staat gelijk aan de wandeling van een uur voor het hoofd van een hond. Naast inspiratie en een deel van de mijn collectie zal ik ook pakketten meenemen om zelf snuffelmatten te kunnen maken en een leuk spel zodat je zelf thuis ook kan puzzelen.”

Desiré Keun en Claudia Klinkers zijn eigenaars van Dogs in Balance en zullen balans & coördinatie – puppygym – voor hun rekening nemen: “Pups en jonge honden moeten leren hun balans te vinden en behouden in verschillende acties, lopen, zitten, liggen, springen, draaien, spelen, reiken met een poot. Een pup die zijn eerste pasjes maakt en daarbij letterlijk stapje voor stapje balans moet zoeken, met kleine ‘stokkende’ pasjes omdat een poot optillen de net gevonden balans verstoord, ontwikkelt naarmate hij ouder wordt grotere en langere soepele en complexere bewegingen. Zo begint het nemen van een hindernis in de behendigheid aanvankelijk met lopen, het richten op en inschatten van een sprong, de daadwerkelijke sprong en landing en dan opnieuw balans zoeken en doorlopen. Door training en ervaring wordt dit uitgebreid naar springen vanuit een draaibeweging, langere of kortere sprong om snel weer links- of rechtsom te draaien of een tempoversnelling te maken om zo een snelle tijd in agility neer te zetten.
Ondanks dat het niet altijd zo duidelijk is vereisen de meeste motorische vaardigheden een goede balans en coördinatie en motoriek ‘ontwikkelt’ door ervaringen op te doen (te oefenen).”

      

Onze trimstands zullen deze dag worden “bemand” door Carin van Vilsteren en Jan&Mien Nouwen. Zij kunnen u alles vertellen over de vacht van uw schnauzer en de verzorging daarvan. Ook voor vragen over de schnauzer fok- en showwereld bent u bij hen aan het juiste adres.
Er is ook een voedingsadviseur aanwezig die u alles kan vertellen over de juiste voeding voor uw schnauzer.

Keurmeester deze dag is de heer P. Roosenboom. U kunt uw schnauzer door hem laten beoordelen. En zijn er broertjes en/of zusjes van uw schnauzer aanwezig, dan kunt u de heer Roosenboom vragen om een nestkeuring te doen.

Voor de kinderen is er een trampoline en er is een standhouder met een uitgebreid assortiment hondenartikelen.

Deelname is gratis, voor zowel leden als niet leden!

Locatie: Lange Zuiderweg 5 3781 PJ Voorthuizen

Sponsors van dit evenement zijn : Biofood Diervoeding en Fokker Diervoeders

 

Tot ziens op zondag 2 september!

Het bestuur en de activiteitencommissie

 

Please follow and like us:
error